7kezo:V2.0 Samenvattingskaart kernset Astma

Uit informatiestandaarden
Versie door Kheitmann (overleg | bijdragen) op 30 aug 2015 om 13:11 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{}} =Samenvattingskaart kernset Astma bij volwassenen (≥ 16 jaar)= De e-Astma kernset beschrijft een minimale set aan parameters die voor de zorgverlening aan me...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

{{}}

Samenvattingskaart kernset Astma bij volwassenen (≥ 16 jaar)

De e-Astma kernset beschrijft een minimale set aan parameters die voor de zorgverlening aan mensen met astma door zorgverleners digitaal geregistreerd moet worden*. Deze gegevens worden door zorgverleners en zorgvragers gebruikt ten behoeve van het primaire zorgproces; in de onderlinge communicatie en dienen voor een groot deel ook als basis voor de berekening van indicatoren. Het doel van dit document is om alle parameters op een uniforme wijze te beschrijven zodat voor alle betrokkenen ondubbelzinnig vastligt wat met een bepaald gegeven bedoeld wordt. Op deze manier wordt eenheid van begrip gecreëerd tussen de zorgverleners onderling en tussen patiënten en zorgverleners.

Door de eenduidige registratie wordt geborgd dat indicatoren van dezelfde gegevens afgeleid worden en op die manier ook eenduidig te interpreteren zijn. Coderingen van parameters zijn gegeven als NHG labcode, ICPC-code of ATC-code.

Deze samenvatting en een uitgebreide beschrijving van de e-Astma kernset zijn te downloaden op www.longalliantie.nl en www.nhg.org