7phcy:V6.12 GTS.Tijdsinterval (gespreid gebruik): verschil tussen versies

Uit informatiestandaarden
Ga naar: navigatie, zoeken
(GTS.Tijdsinterval (gespreid gebruik))
Regel 4: Regel 4:
 
===GTS.Tijdsinterval (gespreid gebruik)===
 
===GTS.Tijdsinterval (gespreid gebruik)===
  
Een tijdsinterval heeft het expliciete datatype IVL_TS (als specialisatie van GTS). Het kan voorkomen als een op zichzelf staande GTS aanduiding en betreft dan gespreid gebruik zonder doseerschema (dat wil zeggen het schema is niet bekend of niet relevant of wordt bekend verondersteld). Meestal zal het echter voorkomen in combinatie met een doseerschema. Deze laatste categorie wordt behandeld in paragraaf 5.2.5. In de huidige paragraaf worden algemene regels gegeven voor de toepassing van een gebruiksinterval.
+
Een tijdsinterval heeft het expliciete datatype IVL_TS (als specialisatie van GTS). Het kan voorkomen als een op zichzelf staande GTS aanduiding en betreft dan gespreid gebruik zonder doseerschema (dat wil zeggen het schema is niet bekend of niet relevant of wordt bekend verondersteld). Meestal zal het echter voorkomen in combinatie met een doseerschema. Deze laatste categorie wordt behandeld in [[7phcy:V6.12_GTS.Combinaties_van_tijdsinterval_en_herhaalpatroon|Combinaties van tijdsinterval en herhaalpatroon]]. In de huidige paragraaf worden algemene regels gegeven voor de toepassing van een gebruiksinterval.
  
  

Versie van 24 jul 2014 om 14:35

{{#customtitle:GTS.Tijdsinterval (gespreid gebruik)|GTS.Tijdsinterval (gespreid gebruik)}}


Dit materiaal is onderdeel van HL7v3-domein Pharmacy V6.12_HL7v3-domeinspecificatie_Pharmacy.
  • Compatible wijzigingen/nadere bewoordingen, tikfouten kunnen direct in de Wiki gewijzigd worden
  • Open issues die discussie vergen s.v.p. in de commentaarsectie opnemen.

GTS.Tijdsinterval (gespreid gebruik)

Een tijdsinterval heeft het expliciete datatype IVL_TS (als specialisatie van GTS). Het kan voorkomen als een op zichzelf staande GTS aanduiding en betreft dan gespreid gebruik zonder doseerschema (dat wil zeggen het schema is niet bekend of niet relevant of wordt bekend verondersteld). Meestal zal het echter voorkomen in combinatie met een doseerschema. Deze laatste categorie wordt behandeld in Combinaties van tijdsinterval en herhaalpatroon. In de huidige paragraaf worden algemene regels gegeven voor de toepassing van een gebruiksinterval.


In de volgende paragrafen volgen enkele toepassingen van een gebruiksinterval.