7phcy:V6.12 Verstrekkingsquery.queryByParameter.administrationRequestEffectiveTimeInterval

Uit informatiestandaarden
Versie door DominiqueStoverink (overleg | bijdragen) op 18 jul 2013 om 12:53 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#customtitle:Verstrekkingsquery.queryByParameter.administrationRequestEffectiveTimeInterval|Verstrekkingsquery.queryByParameter.administrationRequestEffectiveTime...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

{{#customtitle:Verstrekkingsquery.queryByParameter.administrationRequestEffectiveTimeInterval|Verstrekkingsquery.queryByParameter.administrationRequestEffectiveTimeInterval}}

Verstrekkingsquery.queryByParameter.administrationRequestEffectiveTimeInterval

Deze parameter kan gebruikt worden om een gebruiksinterval door te geven van de verstrekte medicatie. Alle geretourneerde verstrekkingen hebben betrekking op medicatie die (voor zover dat afleidbaar is uit de gebruiksvoorschriften) binnen deze periode is gebruikt of zal worden gebruikt. Dit is geen waterdicht criterium:


{NoteBox|De beoogde gebruiksperiode van een medicatievoorschrift (zelfs als de verstrekking reeds heeft plaatsgevonden) kent vaak een flinke mate van onzekerheid in de ambulante setting. Zo is vaak niet zeker wanneer de patiënt precies met het gebruik zal beginnen en wordt veel medicatie verstrekt op basis van een ‘zo nodig’ dosering, die betekent dat deze tot aan de maximale houdbaarheidsdatum in gebruik kan zijn.

Het is bij het afhandelen van een Verstrekkingsquery aan het antwoordende systeem welk algoritme wordt toegepast om de beoogde gebruiksperiode van de opgeslagen verstrekkingen te bepalen. Als de vrager niet afhankelijk wil zijn van het algoritme dat het antwoordende systeem hiertoe gebruikt (en dat de vrager meestal niet kent), dan wordt deze query parameter bij voorkeur niet gebruikt, maar moet de vrager zelf filteren in de geretourneerde resultaatset.}}