prescription.author

Uit informatiestandaarden
Ga naar: navigatie, zoeken
(prescription.author)
 
Regel 12: Regel 12:
 
  </author>
 
  </author>
  
Elk medicatievoorschrift is op een bepaald moment ('''voorschrijfmoment''') door een voorschrijvend arts opgesteld (en ondertekend). Het voorschrijfmoment moet bij elk voorschrift verplicht worden meegegeven. De '''voorschrijvende arts''' is eveneens verplicht, behalve als uit de context waarin het voorschrift wordt doorgegeven duidelijk wordt om welke voorschrijver gaat. Dit is met name het geval als het voorschrift onderdeel is van een overkoepelend (huisarts)dossier. Het <author><time> element is dus altijd gevuld, maar <author><AssignedPerson> kan ook leeg worden doorgegeven (zie in [[7phcy:V6.12 prescription.author.AssignedPerson|§3.1.3.2]]).
+
Elk medicatievoorschrift is op een bepaald moment ('''voorschrijfmoment''') door een voorschrijvend arts opgesteld (en ondertekend). Het voorschrijfmoment moet bij elk voorschrift verplicht worden meegegeven. De '''voorschrijvende arts''' is eveneens verplicht, behalve als uit de context waarin het voorschrift wordt doorgegeven duidelijk wordt om welke voorschrijver gaat. Dit is met name het geval als het voorschrift onderdeel is van een overkoepelend (huisarts)dossier. Het <author><time> element is dus altijd gevuld, maar <author><AssignedPerson> kan ook leeg worden doorgegeven (zie in [[7phcy:V6.12 prescription.author.AssignedPerson|AssignedPerson]]).

Huidige versie van 17 jul 2014 om 13:48


Dit materiaal is onderdeel van HL7v3-domein Pharmacy V6.12_HL7v3-domeinspecificatie_Pharmacy.
  • Compatible wijzigingen/nadere bewoordingen, tikfouten kunnen direct in de Wiki gewijzigd worden
  • Open issues die discussie vergen s.v.p. in de commentaarsectie opnemen.

prescription.author

3.1.5 prescription.author.png

Formaat
<author>
  <time … />
  <AssignedPerson … />
</author>

Elk medicatievoorschrift is op een bepaald moment (voorschrijfmoment) door een voorschrijvend arts opgesteld (en ondertekend). Het voorschrijfmoment moet bij elk voorschrift verplicht worden meegegeven. De voorschrijvende arts is eveneens verplicht, behalve als uit de context waarin het voorschrift wordt doorgegeven duidelijk wordt om welke voorschrijver gaat. Dit is met name het geval als het voorschrift onderdeel is van een overkoepelend (huisarts)dossier. Het <author>