7phcy:V8.00 dispensedMedication.therapeuticAgentOf

Uit informatiestandaarden
Versie door Maarten Ligtvoet (overleg | bijdragen) op 26 aug 2020 om 12:33 (Tekst vervangen - "{{DISPLAYTITLE:.*}}" door "")
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken


Dit materiaal is onderdeel van HL7v3-domein Pharmacy V8.00_HL7v3-domeinspecificatie_Pharmacy.
  • Compatible wijzigingen/nadere bewoordingen, tikfouten kunnen direct in de Wiki gewijzigd worden
  • Open issues die discussie vergen s.v.p. in de commentaarsectie opnemen.

dispensedMedication.therapeuticAgentOf

3.2.16 dispensedMedication therapeuticAgentOf


Bij een verstrekking van patiëntgebonden medicatie worden altijd één of meer (sets) gebruiksinstructies meegegeven. Dit zijn de oorspronkelijke gebruiksinstructies uit het voorschrift, nadat de verstrekkende apotheker er een (al dan niet actieve) controle op heeft uitgevoerd. Soms worden daarbij nog kleine aanpassingen gemaakt (bijvoorbeeld omdat een artikel met een andere sterkte is verstrekt, waardoor de keerdosis moet worden aangepast), maar over het algemeen komt het exact overeen bij het voorschrift.

In termen van HL7v3 is sprake van een ‘toedieningsverzoek’ (net als bij het voorschrift), alleen is het nu dus nadat de verstrekkende apotheker het heeft beoordeeld. De feitelijke gebruiksinstructies zitten als subelement in de CMET A_MedicationAdministrationRequest.

Voor verdere implementatierichtlijnen met betrekking tot element <therapeuticAgentOf> en subelementen, wordt verwezen naar de toelichting bij Medicatievoorschrift (therapeuticAgentOf).