Landingspagina Verpleegkundige Zorg: verschil tussen versies

Uit informatiestandaarden
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '===Ontwerpen=== *Ontwerp eOverdracht v3.0 ** Functioneel ontwerp eOverdracht v3.0')
 
 
(23 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
===Ontwerpen===
+
__NUMBEREDHEADINGS__
*Ontwerp eOverdracht v3.0
+
=Ontwerpen=
** [[vpk:v3.0_Ontwerp_eOverdracht|Functioneel ontwerp eOverdracht v3.0]]
+
==Verpleegkundige overdracht==
 +
De [https://www.nictiz.nl/standaardisatie/informatiestandaarden/verpleegkundige-overdracht/ verpleegkundige overdracht]| is gericht op informatie uitwisseling tussen verpleegkundige en verzorgende zorgprofessionals bij overdracht van een patiënt/cliënt tussen zorginstellingen. Meer specifieke informatie is te vinden op:
 +
*[[vpk:Landingspagina_eOverdracht|Landingspagina eOverdracht]]
 +
 
 +
==Thema-specifieke standaarden==
 +
Thema-specifieke standaarden zijn ontwikkeld in het kader van [https://www.nictiz.nl/nieuws/betere-pijnbehandeling-dankzij-beslisboom/ verpleegkundige beslissingsondersteuning] met een tweeledig doel:
 +
#Ondersteuning klinisch redeneren: verpleegkundigen helpen met het stapsgewijs analyseren van observaties tot een patiëntprobleem waarvoor bepaalde verpleegkundige interventies nodig zijn, volgens de zorginhoudelijke richtlijnen (kwaliteitsstandaarden)
 +
#Bevorderen gestandaardiseerde verslaglegging: het vastleggen van de observaties, patiëntproblemen en interventies die nodig zijn voor en de uitkomst zijn van deze beslissingsondersteuning volgens de bredere standaarden m.n. zorginformatiebouwstenen (zibs) die veelal ook in eOverdracht (zie boven) voorkomen.
 +
Deze thema-specifieke standaarden worden gebruikt voor verslaglegging bij de primaire zorg. Deze vastgelegde gegevens kunnen vervolgens gebruikt worden als voorinvulling van bijv. overdrachtsbericht volgens eOverdracht, omdat deze gebruikmaken van dezelfde zibs.
 +
 
 +
De volgende thema-specifieke standaarden zijn beschikbaar:
 +
* [[vpk:v1.0_Ontwerp_Delier|Functioneel ontwerp Delier v1.0]]
 +
* [[vpk:V1.0_Ontwerp_Pijn|Functioneel ontwerp Pijn v1.0]]
 +
* [[vpk:V1.0_Ontwerp_PsychosocialeZorg|Functioneel ontwerp Psychosociale zorg v1.0]]
 +
* [[vpk:Vdraft_Ontwerp_RisicoSuicide|Functioneel ontwerp Risico op suïcide (draft)]]
 +
* [[vpk:v1.0_Ontwerp_Valrisico|Functioneel ontwerp Valrisico v1.0]]
 +
* [[vpk:Vdraft_Ontwerp_Wondzorg|Functioneel ontwerp Wondzorg (draft v0.1)]]

Huidige versie van 3 dec 2019 om 08:35

1 Ontwerpen

1.1 Verpleegkundige overdracht

De verpleegkundige overdracht| is gericht op informatie uitwisseling tussen verpleegkundige en verzorgende zorgprofessionals bij overdracht van een patiënt/cliënt tussen zorginstellingen. Meer specifieke informatie is te vinden op:

1.2 Thema-specifieke standaarden

Thema-specifieke standaarden zijn ontwikkeld in het kader van verpleegkundige beslissingsondersteuning met een tweeledig doel:

  1. Ondersteuning klinisch redeneren: verpleegkundigen helpen met het stapsgewijs analyseren van observaties tot een patiëntprobleem waarvoor bepaalde verpleegkundige interventies nodig zijn, volgens de zorginhoudelijke richtlijnen (kwaliteitsstandaarden)
  2. Bevorderen gestandaardiseerde verslaglegging: het vastleggen van de observaties, patiëntproblemen en interventies die nodig zijn voor en de uitkomst zijn van deze beslissingsondersteuning volgens de bredere standaarden m.n. zorginformatiebouwstenen (zibs) die veelal ook in eOverdracht (zie boven) voorkomen.

Deze thema-specifieke standaarden worden gebruikt voor verslaglegging bij de primaire zorg. Deze vastgelegde gegevens kunnen vervolgens gebruikt worden als voorinvulling van bijv. overdrachtsbericht volgens eOverdracht, omdat deze gebruikmaken van dezelfde zibs.

De volgende thema-specifieke standaarden zijn beschikbaar: