MP-9 datamodel naar MP-9 CDA - beschikbaarstellen medicatiegegevens

Uit informatiestandaarden
Versie door Maarten Ligtvoet (overleg | bijdragen) op 20 jul 2020 om 00:59 (Tekst vervangen - "{{#customtitle:" door "{{DISPLAYTITLE:")
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Naar nictiz.nl

Naar Mapping architectuur

Inleiding

Deze pagina beschrijft hoe van de Medicatieproces (MP) versie 9 transactie: 'beschikbaarstellen medicatiegegevens' te converteren naar de MP-9 CDA invulling hiervan. Het MP-9 datamodel is gebaseerd op de volgende zorginformatiebouwstenen (zibs): Patiënt, Medicatieafspraak, Verstrekkingsverzoek, Toedieningsafspraak, Medicatieverstrekking, Medicatiegebruik en Medicatietoediening. Het MP-9 datamodel voegt context toe aan zibs, zoals bijvoorbeeld de medicamenteuze behandeling.

MP-9 CDA bevat alle zibs én de toegevoegde context van het MP-9 datamodel.

Mapping issues

HL7v3 CDA heeft - internationaal gezien - soms andere keuzes gemaakt dan gedaan is in de Nederlandse zorginformatiebouwstenen. De voor MP-9 speciaal gemaakte HL7v3 CDA templates voorzien hierin. Er zijn momenteel geen bekende issues.

Beschrijving van de mappings

De mappings van het MP-9 datamodel naar de HL7v3 CDA-templates zijn te vinden in de publicaties vanuit ART-DECOR. Vanuit de templates is te zien in welk (xml) element in HL7 een concept uit het datamodel landt. Zie voor een voorbeeld hiervan de schermafdruk hieronder.

Voorbeeld template associatie