MedMij:Vdraft kw-MP9.A.0 MGB FHIR

Uit informatiestandaarden
Versie door Francine Stigter (overleg | bijdragen) op 23 jul 2019 om 08:50 (Nieuwe pagina aangemaakt met '= Inleiding = Dit document beschrijft het te doorlopen script bij kwalificatie voor de systeemrol: * ''verstrekkingenvertaling beschikbaarstellend systeem'' De doel...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Inleiding

Dit document beschrijft het te doorlopen script bij kwalificatie voor de systeemrol:

 • verstrekkingenvertaling beschikbaarstellend systeem

De doelgroep van dit document is de leverancier die wil kwalificeren. De kwalificatie wordt uitgevoerd met de Nictiz kwalificatiesimulator. Deze kwalificatiesimulator kan berichten verzenden en ontvangen.

Algemene voorwaarden voor kwalificatie

Een leverancier kan starten met een kwalificatie, als hij voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 1. Kennis over de te gebruiken infrastructuur of het netwerk waarover uitgewisseld wordt en de toegang daartoe, inclusief authenticatie/autorisatie et cetera.
 2. Kennis en begrip van de Informatiestandaard Medicatieproces 9 en Medicatieproces 6.12 (verstrekkingen).
 3. Kennis en begrip, en het naleven van de aandachtspunten zoals beschreven in ‘Addenda_Kwalificatiescript_Beschikbaarstellen_verstrekkingenvertaling’.
 4. Kennis en begrip, en het naleven van de aandachtspunten zoals beschreven in ‘Transactie verstrekkingenvertaling 9.A.0’.
 5. De kwalificatiedocumentatie bevat de gegevens die de kwalificerende partij zelf invoert. Onjuist ingevoerde gegevens (ook tijd/datum et cetera) leiden tot vertraging en kunnen blokkerend zijn voor het kwalificatieproces.
 6. Inhoudelijke informatie, beschreven in de informatiestandaard, moet altijd toegankelijk zijn voor de eindgebruiker. De leverancier levert voor deze informatie schermafdrukken op voor controle.
 7. Deze kwalificatie toetst geen infrastructurele eisen.

Uit te voeren stappen

Voer – voor ieder scenario – de volgende stappen uit:

 1. Maak een dossier aan met de gegevens van de patiënt. De gegevens vindt u in het wiki document Addenda_ Kwalificatiescript_Beschikbaarstellen_verstrekkingenvertaling.
 2. Registreer de verstrekkingen voor de patiënt. De gegevens vindt u in het wiki document Addenda_ Kwalificatiescript_Beschikbaarstellen_verstrekkingenvertaling. Gebruik hiervoor de gegevens die in zowel de toedieningsafspraken als medicatieverstrekkingen staan.
 3. De kwalificatiesimulator stuurt een ‘raadplegen verstrekkingenvertaling’ bericht.
 4. Stuur automatisch een ‘beschikbaarstellen verstrekkingenvertaling’ bericht met naar toedieningsafspraken en medicatieverstrekkingen vertaalde verstrekkingen voor de persoon genoemd in Persoonsgegevens terug.