MedMij:Vprepub-2019.01 Kwalificatie: verschil tussen versies

Uit informatiestandaarden
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Danny van Anraad heeft pagina MedMij:V2019.01 Kwalificatiemateriaal voor MedMij hernoemd naar MedMij:V2019.01 Kwalificatie over een doorverwijzing: Tool 38: Terugdraaien aanpassingen operatie kwalificatie)
(Tool-38: Terugdraaien operatie kwalificatie)
Regel 6: Regel 6:
 
====Introductie====
 
====Introductie====
 
<section begin=medmij_kwalificatie_introductie />
 
<section begin=medmij_kwalificatie_introductie />
'''Het Nictiz Kwalificatiecentrum voert kwalificaties uit voor MedMij. Voor het kwalificeren voor MedMij hanteren we een specifieke procedure. Gebruik de toolkit [http://www.nictiz.nl/kwalificeren-voor-medmij ‘Kwalificeren voor MedMij’] om je goed te informeren. In het stappenplan lees je welke stappen je moet doorlopen en vind je alle benodigde informatie en materialen om soepel door het kwalificatieproces heen te gaan. '''
+
===Kwalificatie introductie===
 +
Op deze informatiestandaard is een Nictiz kwalificatie van toepassing.  
 +
Kwalificatie vindt plaats per systeemrol.  
  
Op deze pagina [[MedMij:V2019.01_Kwalificatiemateriaal_voor_MedMij|Kwalificatiemateriaal voor MedMij]] vind je al het benodigde kwalificatiemateriaal per use case:
+
Enkele systeemrollen vallen binnen de 'subsidieregeling voor PGO-leveranciers (dienstverlener persoon)' die in 2018 is opgesteld door de Dienst Uitvoering Subsidie voor Instellingen. Welke systeemrollen dat betreft vindt u in [[MedMij:V2019.01_ToelichtingSubsidie| ToelichtingSubsidie]].
  
*  Addendum: beschrijft welke gegevens uitgewisseld moeten worden
+
Voor meer informatie, stuur een mail naar 'kwalificatie@medmij.nl'.
*  Kwalificatiescript: hierin staan de scenario’s die moeten worden uitgevoerd
 
*  Aanleverformat: in dit format vul je de testlinks van Touchstone in en vul je alle screenshots aan.
 
* Beoordelingsformulier: beschrijft op welke aspecten er wordt beoordeeld
 
  
'''Lees dit goed door:'''<br/>
+
Kwalificatiescripts en meer informatie over de kwalificatie is te vinden via de betreffende paragraaf op de [[MedMij:V2019.01_Kwalificatie#Kwalificatie_scripts|Kwalificatiepagina]].<section end=medmij_kwalificatie_introductie />
* Alle functionele data-elementen conform de dataset van de informatiestandaard moeten worden getoond aan de gebruiker. De voorbeelden van zorggegevens die zijn uitgewerkt in de verschillende addenda van de kwalificatiescripts bepalen niet  hoe  de gegevens moeten worden weergegeven en gesorteerd in een PGO tenzij dit specifiek beschreven staat.
 
* In de addenda kunnen voorbeelden met data-elementen uitgewerkt zijn die via FHIR references resolved moeten worden. Voorbeeld: het specialisme van een zorgverlener bij een verrichting moet via PractitionerRole worden opgehaald. Als in addenda een voorbeeld staat uitgewerkt, zal bij de kwalificatie ook gecontroleerd worden of de referentie correct 'resolved' is. 
 
* Het uitgangspunt is dat alle references resolved kunnen worden, niet  dát  ze resolved worden. Een PGO zou er ook voor kunnen kiezen om een link te tonen, waarmee een gebruiker (de persoon) desgewenst zelf kan 'resolven', eventueel zelfs in een nieuwe sessie als de vorige verlopen is. Meer informatie over het gebruik van FHIR references binnen MedMij is te vinden in de [[MedMij:V2019.01_FHIR_IG#Use_case_overarching_principles|informatiestandaard-overstijgende principes]] op de  technische ontwerppagina.<section end=medmij_kwalificatie_introductie />
 
 
<span id="Kwalificatiescripts"></span>
 
<span id="Kwalificatiescripts"></span>
 
<section begin=medmij_kwalificatiescripts />
 
<section begin=medmij_kwalificatiescripts />

Versie van 5 sep 2019 om 10:26


Introductie

Kwalificatie introductie

Op deze informatiestandaard is een Nictiz kwalificatie van toepassing. Kwalificatie vindt plaats per systeemrol.

Enkele systeemrollen vallen binnen de 'subsidieregeling voor PGO-leveranciers (dienstverlener persoon)' die in 2018 is opgesteld door de Dienst Uitvoering Subsidie voor Instellingen. Welke systeemrollen dat betreft vindt u in ToelichtingSubsidie.

Voor meer informatie, stuur een mail naar 'kwalificatie@medmij.nl'.

Kwalificatiescripts en meer informatie over de kwalificatie is te vinden via de betreffende paragraaf op de Kwalificatiepagina.

Basisgegevensset Zorg 2.1

Labuitwisseling 1.1

Medicatieproces 9.0 - Medicatiegegevens

Medicatieproces 9.0 - Medicatieoverzicht

Medicatieproces 9.0 - Verstrekkingenvertaling

AllergieIntolerantie 1.1

eAfspraak 1.1

Zelfmetingen 1.2

PDF/A 1.2

Huisartsgegevens 1.1

Basisgegevens GGZ 1.1

Beelden 1.0