eOverdracht 4.0 - kwalificatie

Uit informatiestandaarden
Versie door Jacob Engel (overleg | bijdragen) op 23 aug 2021 om 13:28 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{DISPLAYTITLE: eOverdracht 4.0 - kwalificatie}} __NUMBEREDHEADINGS__ <section begin=vpk_kwalificatie_introductie /> =Kwalificatie introductie= De informatiestand...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken1 Kwalificatie introductie

De informatiestandaard eOverdracht kent Nictiz kwalificaties. Kwalificatie vindt plaats per systeemrol.

Voor meer informatie, stuur een mail naar 'kwalificatie@nictiz.nl'.


2 Aansluiten op de test- en kwalificatieomgeving

Nictiz stelt het testsysteem Touchstone beschikbaar voor het testen van systeemrollen als onderdeel van het kwalificatieproces.
Leveranciers die willen kwalificeren kunnen Touchstone eveneens gebruiken in de ontwikkel- en testfase voor het vroegtijdig testen en/of valideren van de FHIR berichten.
Documentatie over het aansluiten op Touchstone is te vinden op de pagina Kwalificatie aansluiten in de sectie configureren simulator.

3 eOverdracht kwalificatiescripts en testmateriaal

Dit hoofdstuk bevat de scripts voor kwalificaties en testdoeleinden.

3.1 Pre-kwalificatie testgegevens

Voor de volgende systeemrollen zijn testgegevens beschikbaar als voorbereiding op de kwalificatie:

Ten behoeve van het testen als voorbereiding de kwalificatie het deel van de eOverdracht dat overlapt met de Basisgegevens Zorg zijn er de volgende testgegevens:


3.2 Kwalificatiescripts

Om te kwalificeren één van de systeemrollen van eOverdracht moet de leverancier het kwalificatiescript van die systeemrol doorlopen. Kwalificatiescripts van de volgende systeemrollen zijn beschikbaar:

Ten behoeve van de kwalificatie voor het deel van de eOverdracht dat overlapt met de Basisgegevens Zorg zijn er de volgende scripts: