Sjabloon:IssueBoxTimeDependent

Uit informatiestandaarden
Ga naar: navigatie, zoeken
De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst.

Doel

Dit sjabloon creëert een IssueBox die afhankelijk van de door jou ingestelde datum, tussen 2 teksten schakelt die je zelf bepaalt.

De verwachting is dat dit sjabloon wordt gebruikt om voor een informatiestandaard aan te kondigen dat deze uitgefaseerd gaat worden, en na de verloopdatum een melding te tonen dat de standaard verlopen is.

Gebruik

Er zijn 3 parameters in volgorde vereist:

  1. De volledige datumtijd (jjjjmmdduummss) waarop de standaard verloopt. Wanneer je tijd niet opgeeft dan vult het sjabloon zelf middernacht (000000) in.
  2. De tekst om aan te kondigen dat uitfasering van de standaard is ingepland (timestamp ligt VOOR aangegeven datum)
  3. De tekst om mee te delen dat de standaard verlopen is (timestamp ligt NA aangegeven datum)

Voorbeeld gebruik

{{IssueBoxTimeDependent|20220501000000|De informatiestandaard wordt buiten gebruik gesteld per 1 mei 2022. De nieuwe versie kan u [[MedMij:Vcurrent_Ontwerpen|via het Functioneel ontwerp vinden]]|Deze standaard is verouderd. Gebruik graag de nieuwe versie die u [[MedMij:Vcurrent_Ontwerpen|via het Functioneel ontwerp kan vinden]]}}

geeft:

Details werking van het sjabloon

Het sjabloon werkt door de timestamp op UTC datum (op het moment van laden van de pagina) te vergelijken met de opgegeven datumparameter. De formattering van de datumparameter wordt eerst basaal gecontroleerd en tijd zo nodig aangevuld; is er geen tijd opgegeven dan vult het sjabloon aan met middernacht (000000).

Let op: als datumparameter helemaal leeg is dan krijg je de huidige datetime terug!