Beheer van zibs - Methodologische/architecturele experts

Uit informatiestandaarden
Ga naar: navigatie, zoeken

Pool van methodologische, architecturele experts

Contactpersoon: Fred Smeele (smeele@nictiz.nl)

Naam Contactgegevens (evt. organisatie)
Sjaak Gondelach UMCU
Daniel Woning Isala
Ernst de Bel Radboudumc
Igor Schoonbrood MUMC
Ben van der Stigchel ErasmusMC
Michael van der Zel UMCG
Albert-Jan Spruyt Nictiz
Heleen Hoogvliet LUMC
Frank Kuiper GGZ
William Goossen GGZ
Erna Vreeke V&VN

Regels en afspraken voor (leden van) pool van methodologische/architecturale experts

  • Een methodologische/architecturale expert zit vanuit de invalshoek van informatiearchitectuur in de pool. Hij/zij heeft kennis van en/of ervaring met zibs en implementaties van zibs. Bij voorkeur ervaring, zoals deelname aan architectuur overleggen.
  • Een methodologische/architecturale expert kan geconsulteerd worden door de functioneel beheerder over een wijzigingsvoorstel. Dat kan ook de vorm krijgen dat de functioneel beheerder de methodologische/architecturale expert uitnodigt om in een ad hoc werkgroep over zo’n wijzigingsvoorstel zitting te nemen. Het tijdsbeslag dat dit vraagt van de expert kan liggen tussen 5 minuten voor een relatief simpele consultatie tot een aantal uren/dagen per consultatie. In het laatste geval (substantiële tijdsbeslag) moeten van tevoren afspraken over gemaakt worden.

N.B. Bovenstaande beschrijft de invulling van de methodologische/architecturale expert rol, zoals die per mei 2017 is gerealiseerd. Op verschillende expert gebieden is aanvulling noodzakelijk. Dit zal de komende tijd, in overleg met de leden van de Autorisatieraad verder vorm gegeven worden.